Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Stridens skönhet och sorg 1918 : Första världskrigets sista år i 88 korta kapitel
Isbn: 978-91-2715-900-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2018

E-bok

Stridens skönhet och sorg 1918 : Första världskrigets sista år i 88 korta kapitel

Det femte och avslutande bandet i Peter Englunds unika serie om första världskriget, berättad utifrån en mosaik av ögonvittnesskildringar, dagboksanteckningar och brev, har nu nått krigets sista och på många vis mest dramatiska år - 1918.

I början av året har Tyskland oddsen på sin sida. Ryssland är utslaget ur kriget och de styrande i Berlin satsar allt på ett kort: att genom en enorm offensiv i väst tvinga Frankrike och Storbritannien till fred. Men det måste gå fort, innan USA på allvar hinner blanda sig i konfl ikten. De allierade hoppas på att hålla ut, och räknar kallt med att kriget ska pågå till minst 1919.

Resultatet blev en serie blodiga bataljer. Länge såg det ut som om Tyskland faktiskt skulle vinna. Men så kom vändningen, oväntad för många.

Denna volym, som i likhet med de tidigare försetts med sällan eller aldrig visade fotografier och nyritade kartor, avrundas med en redogörelse för de fyrtio medverkandes omständigheter vid krigsslutet.

Peter Englund är filosofie doktor och professor. Han debuterade 1988 med Poltava
och har sedan dess skrivit tio böcker om svensk och internationell historia.
Stridens skönhet och sorg har översatts och givits ut i 24 länder. Han är sedan 2002 ledamot av Svenska Akademien och var 20092015 dess ständige sekreterare.

Följ arbetet med bokserien och läs nyskrivna texter på Peter Englunds blogg Stridens skönhet och sorg. www.stridensskönhetochsorg.se


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone