Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Pyramiden
Isbn: 978-91-7343-194-1
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Pyramiden

En Piper Cherokee störtar i backen med våldsam kraft och fattar eld. Piloten och hans passagerare dödas. Kurt Wallander vid polisen i Ystad konstaterar snart att inget sportflygplan saknas. Att det måste ha flugit utan tillstånd.

Mitt under haveriutredningen kommer ett nattligt larm. En brand har utbrutit i systrarna Eberhardssons sybehörsaffär. Huset är redan övertänt.
Undersökningen efteråt av de innebrända systrarnas kroppar innebär en fasansfull upptäckt: båda kranierna har skotthål i nacken.

Pyramiden tar ett steg tillbaka. Historien börjar 1969 när Wallander är en 21-årig patrullerande ordningspolis och slutar 1989. Den ger några av de viktigaste nycklarna till personen Wallander.

"Mankell är en av de mest geniala deckarförfattare som finns, skicklig på karaktärsteckning, intriger och stämningar. Rekommenderas varmt" skrev The Observer.

Henning Mankells böcker om kommissarie Wallander har sålt i närmare 25 miljoner exemplar över hela världen. Prisbelönta. Filmatiserade. Pyramiden är den nionde och sista boken i serien.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone