Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Växande hot
Isbn: 978-91-9777-051-4
Förlag: Flying Bird Produktion
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Växande hot

Kriminalkommissarie Jan Erelius är ur tjänst efter de dramatiska insatser han gjort under förra sommaren då han (Mahjong-morden) avslöjade en omfattande terroristkupp. Men han behövs snart, när polisen i vintertid ställs inför en växande serie av mycket brutala mord på unga kvinnor. Samtidigt får hans pensionerade kollega Arvid ta emot alltmer hotfulla brev, som meddelar att han ska få leva till nyår. Det hela drar sig mot inte en utan två dramatiska upplösningar.

Växande hot fick Expressens Sherlockpris som årets bästa kriminalroman. Det är en mänskligt inlevelsefull och spännande bok, och uppmärksammade tidigt de mörka sidorna i barnhemsbarnens erfarenheter. Den finns som ebok och audiobok.

Ur Expressenjuryns motivering:
"Det är en nyanserad och insiktsfull skildring av brottslingen och brottet, av den slump som alltid skapar brottssituationer. Författaren skapar på ett fördomsfritt sätt en trovärdig, realistisk och samtidigt spännande handling. Den goda människoskildringen, med intresset inte bara riktat på bokens huvudpersoner, det samhällskritiska perspektivet och en spännande parallellhandling bidrar till att göra 'Växande hot' till den mest läsvärda i årets utgivning av deckare och thrillers."



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone