Jump to content
The library informs: Tillfällig höjning: Du kan nu låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Sista jouren
Isbn: 978-91-8582-305-5
Publisher: Earbooks
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2012
Narrator: Torsten Wahlund
Length: 12 hours 18 minutes

Also available as: E-book
Audiobook

Sista jouren

När Veronika Lundborg-Westman cyklar till arbetet en vanlig torsdagsmorgon i mars kan hon knappast ana vad som väntar henne. Vårsolen tittar fram, det finns hopp om ljusare tider. Men när hon kliver in i sjukhusets omklädningsrum förändras allt i ett slag. I personalduschen hittar hon kirurgen Maria Kaahn nedhasad i obekväm ställning mot den blöta kakelväggen. Med van klinisk blick konstaterar Veronika att hennes kollega är död.
Den ansträngda situationen på sjukhuset, med stress, personalbrist och nedskärningar, förbättras knappast av den tragedi som inträffat. En obehaglig, tryckt stämning breder ut sig och snart börjar spekulationerna ta fart. Var det en olycka eller rentav ett mord? Och vem hade i så fall önskat livet ur Maria?
Kriminalkommisarie Claes Claesson börjar förhöra personer i Maria Kaahns omgivning och så småningom växer bilden av en komplicerad människa fram, en kvinna som inte var helt omtyckt på sin arbetsplats - åtminstone inte av alla.

Sista jouren är läkaren Karin Wahlbergs första kriminalroman i sjukhusmiljö. Karin Wahlberg (född 1950) arbetar som läkare vid universitetssjukhuset i Lund. Hon debuterade som författare 2001 med Sista jouren och har sedan dess gett ut Hon som tittade in (2002), Ett fruset liv (2003), Flickan med majblommorna (2004) och Blocket (2006).

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone