Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Sista jouren
Isbn: 978-91-8582-305-5
Förlag: Earbooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Torsten Wahlund
Length: 12 timmar 18 minuter

Även tillgänglig som: E-bok
Ljudbok

Sista jouren

När Veronika Lundborg-Westman cyklar till arbetet en vanlig torsdagsmorgon i mars kan hon knappast ana vad som väntar henne. Vårsolen tittar fram, det finns hopp om ljusare tider. Men när hon kliver in i sjukhusets omklädningsrum förändras allt i ett slag. I personalduschen hittar hon kirurgen Maria Kaahn nedhasad i obekväm ställning mot den blöta kakelväggen. Med van klinisk blick konstaterar Veronika att hennes kollega är död.
Den ansträngda situationen på sjukhuset, med stress, personalbrist och nedskärningar, förbättras knappast av den tragedi som inträffat. En obehaglig, tryckt stämning breder ut sig och snart börjar spekulationerna ta fart. Var det en olycka eller rentav ett mord? Och vem hade i så fall önskat livet ur Maria?
Kriminalkommisarie Claes Claesson börjar förhöra personer i Maria Kaahns omgivning och så småningom växer bilden av en komplicerad människa fram, en kvinna som inte var helt omtyckt på sin arbetsplats - åtminstone inte av alla.

Sista jouren är läkaren Karin Wahlbergs första kriminalroman i sjukhusmiljö. Karin Wahlberg (född 1950) arbetar som läkare vid universitetssjukhuset i Lund. Hon debuterade som författare 2001 med Sista jouren och har sedan dess gett ut Hon som tittade in (2002), Ett fruset liv (2003), Flickan med majblommorna (2004) och Blocket (2006).

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone