Jump to content
The library informs: Tillfällig höjning: Du kan nu låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Mörka platser
Isbn: 978-91-8661-597-0
Publisher: HörOpp!
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2012
Narrator: Anna Maria Käll
Length: 15 hours 3 minutes

Also available as: E-book
Audiobook

Mörka platser

Höstens absolut bästa deckare! 5 av 5 - Yukiko Duke, SVT
 
Libby Day var sju år när hennes mamma och två systrar mördades i »Satansoffret i Kinnakee, Kansas«. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård genom den iskalla januarivintern. Hon förlorade några fingrar och tår, men överlevde och vittnade ryktbart om att hennes femtonårige bror, Ben, var mördaren. Tjugo år senare sitter Ben i fängelse, och Libby lever på smulorna från en bankfond som en gång upprättats av välvilliga personer.

»Mordklubben« är ett makabert hemligt sällskap, besatt av notoriska brott. När de letar upp Libby och pumpar henne på detaljer bevis de hoppas ska kunna få Ben frigiven kläcker Libby en plan för att kunna tjäna pengar på sin tragiska historia. Mot en avgift tar hon på nytt kontakt med personerna från den där kvällen och rapporterar sina fynd till klubben. Kanske tvingas hon erkänna att hennes vittnesmål inte var så väl underbyggt trots allt ...

Bit för bit träder den otänkbara sanningen fram, och Libby finner sig vara tillbaka där hon började på flykt undan en mördare.


GILLIAN FLYNN
(f. 1971) föddes i Kansas City i Missouri. Hennes debut, den litterära thrillern Sharp Objects, kom ut 2006 och blev den första bok som någonsin tilldelades två av brittiska Crime Writers Associations prestigefyllda Dagger-priser på ett och samma år. Tre år senare hyllades Mörka vrår närmast unisont i både amerikansk och brittisk press.

Gillian Flynn är äkta vara, en skarp, inträngande och fängslande historieberättare med en särskild talang för det makabra.

STEPHEN KING

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone