Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Doktor Kessners hemlighet
Isbn: 978-91-9798-205-4
Förlag: Collings Förlag
Kategori:
Romaner 12-15 år Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: augusti 2012

E-bok

Doktor Kessners hemlighet

Finn är 15 år och har levt hela sitt liv på en segelbåt. Och det är inte vilken båt som helst: S/Y Avalon byggdes i största hemlighet av hans farfars varv i Malmö under andra världskriget åt en okänd beställare. Av någon anledning gömdes hon undan för omvärlden och när Finns föräldrar hittar henne, nästan ett halvt decennium senare, bestämmer de sig för att börja ett nytt liv och segla till Västindien. 

Jen är jämngammal med Finn och samtidigt som hon och hennes föräldrar tillbringar sin semester ombord händer den ena märkliga saken efter den andra. Varför visar plötsligt alla så stort intresse för Avalon? Vem var den mystiske Doktor Kessner och varför smyger det runt en man och tar bilder i gryningen? 

Följ med när Finn och Jen tvingas använda all sin list för att rädda Avalon och samtidigt avslöja hennes mörka förflutna. "Doktor Kessners hemlighet" rymmer såväl eftersökta nazistförbrytare, skrupelfria skurkar och väl gömda krigsbyten som hemliga laguner och seglingsäventyr i turkosa vatten.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone