Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Lovtal till intet: Essäer om filosofisk hermeneutik
Isbn: 978-91-8613-351-1
Förlag: Glänta produktion
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: april 2013

E-bok

Lovtal till intet: Essäer om filosofisk hermeneutik

Genom att återvända till hermeneutikens antika källor på jakt efter otänkta utgångspunkter öppnar Marcia Sá Cavalcante Schuback dörren mot ett annorlunda sätt att förstå läran om tolkning. 

Utifrån läsningar av bland andra Aristoteles, Xenofanes, Schleiermacher, Gadamer och Nietzsche, presenterar Sá Cavalcante Schuback en tolkningslära där främlingskap inför det egna och öppenhet inför det främmande skapar ett mellanrum där mening kan uppstå – och visar därmed att hermeneutiken ännu har mycket att bidra med i den samtida humanvetenskapliga forskningen och debatten.

“Det är en gåva till svensk humaniora, som låter samtalet åter bli en grundform för förståelsen.” (Anders Olsson, DN)

“Schubacks bok är en viktig bok. Och ovanlig. I åtta essäer med stor tidslig och tematisk räckvidd kring förhållandet hermeneutik och filosofi har hon av den hermeneutiska gärningen skapat ett existentiellt imperativ, och av en svensk bok en internationell angelägenhet” (Anna-Lena Renqvist, Ny Tid)

Marcia Sá Cavalcante Schuback är docent i filosofi vid Södertörns högskola. Hon har tidigare undervisat i filosofi vid Universidade Federal do Rio de Janeiro, skrivit flera böcker samt översatt bland annat Martin Heideggers Sein und Zeit till portugisiska


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone