Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Bödelns leende
Isbn: 978-91-8704-329-1
Förlag: Arx förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2013

E-bok

Bödelns leende

Bödelns leende är den sjunde boken från Ulf Broberg & Peter Lundström, om poliserna på rikskriminalen, Säpo och Uppsalapolisen. De tre första böckerna (Iskallt Våld, Ondskans Väg och Rättarens Tid) berättar en avslutad historia, men berättelsen fortsätter ändå i Mannen från Tenhult, Brytpunkt Uppsala, ICE och nu i Bödelns leende; eftersom det i stor utsträckning är samma poliser som figurerar och ibland samma kriminella krafter som skymtar i bakgrunden. Och romanens aktörer bär med sig både gott och ont från det som har varit.

Bödelns leende är också den fjärde boken i en planerad dekalogi, med början i Mannen från Tenhult, där varje bok är fristående, men samtidigt finns det en röd tråd genom hela berättelsen i det att huvudpersonerna återkommer i olika konstellationer.

Offentliga personer figurerar i boken i sina ämbeten, uppdrag eller yrken. I övrigt är eventuella likheter med verkliga personer rena tillfälligheter och helt oavsiktliga från författarnas sida.

Berättelsen börjar med ett brutalt mord i Mogadishu på en amerikansk marinsoldat som får sin upplösning i en utpressningshistoria i Uppsala. Parallellt löper berättelserna om den pensionerade kriminalkommissarien Ann-Christine Caréus som utsätts för ett brutalt rån med förnedrande inslag och hennes jakt på hämnd samt berättelsen om Kapten Klänning, polischefen som dömdes för grov våldtäkt och ett antal andra sexualbrott.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone