Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Diagnos: Mördad - Gul ondska
Isbn: 978-91-7553-972-0
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2013

E-bok

Diagnos: Mördad - Gul ondska

Diagnos: Mördad

Första knivmordet sker utomhus en stormig natt i centrala Göteborg. Det andra mitt i ett bostadsområde. Allmänheten är livrädd. Gärningsmannen går fri på gatorna medan polisen står maktlös när ytterligare ett dödsfall sker. Akutläkare Robert Krüger, nyligen hemkommen från utlandstjänst med Läkare utan gränser i Somalia, blir oförskyllt indragen i polisjakten på mördaren medan han försöker ordna upp det trassliga samlivet med sambon Jonna och drygt ettåriga dottern Hilda. Robert inleder motvilligt ett samarbete med Göteborgspolisen för att försöka ringa in förövaren. 


Gul ondska

 

"Spännande och händelserik deckare. Handlingen drivs hela tiden framåt och det finns en röd tråd genom hela boken. En bok som är svår att lägga ifrån sig."

Temat i ”Gul ondska” sammanfaller med Peter Gissys egen jakt på sin biologiska far. Den tangerar också sudettyskarnas historia efter andra världskriget. Det är i den meningen en historisk deckare, även om det förstås handlar om fiktion.
Liksom de tidigare ”Färg-deckarna” flätas händelser i Göteborg ihop med ett skeende i norra Tyskland. Mortland och hans dotter åker till det forna Östtyskland och hamnar i svårigheter – här går rötterna tillbaka till krigsslutet. På hemmaplan dras han, som vanligt ofrivilligt, in i polisjakten på en mördad kvinna som påträffas i en skogsglänta utanför Olofstorp. Gärningsmannen har gått närmast rituellt till väga och Göteborgspolisen tvingas ta till ovanliga metoder för att ringa in den udda förövaren.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone