Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Röd död - Det största av alla äventyr
Isbn: 978-91-7553-986-7
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2013

E-bok

Röd död - Det största av alla äventyr


Röd död

"En höjdare! Spännande och otäckt realistiskt kryper intrigen under skinnet på en. Börjar man läsa är man fast."

Jan Jingryd, TV-producent

Berlin 1992

En arkivarbetare på Stasi (gamla östtyska säkerhetstjänsten) pressas till att stjäla uppgifter ur arkivet som köps av utomstående. En man i kostym köper dessa uppgifter.

Göteborg 1992

Kent Mortland, ca 36 år, följer sin hustru till den sista vilan. I samband med en joggingtur blir han nedslagen och indragen i en jakt på en ruggig seriemördare som härjar i Göteborg. Kent, som lovat undersöka en sak ur hustruns, Gretel från gamla DDR, förflutna, stöter på allt mer förbryllande fakta, han börjar överväga ett besök i hustruns hemland.

I samband med ett besök på en svensk-tysk vänförening i Linnéstaden återknyter han kontakten med UD-diplomaten Haake som en gång hjälpte honom att föra ut hustrun ur Östtyskland. När Haake får reda på att Kent ska återvända dit, ber han honom om 

en tjänst.

Tyskland

I norra Tyskland, där muren sedan något år raserats, får Kent träffa en skugga ur det förflutna: Alois. Denne har sysslat med svartabörsaffärer under sovjettiden. Besöket blir för Kent en plågsam upplevelse när han får reda på Gretels mystiska bakgrund.

Göteborg

Åter i Göteborg tar seriemördaren fler offer. Polisen ber Kent att fungera som lockfågel för att gripa mördaren, men han säger nej: han har nog med sina bekymmer och vill inte bli indragen i polisjakten. Han börjar undersöka en diskett som hans cancersjuka hustru av någon anledning skickat till sina föräldrar bara kort tid före sin död.

Linda, ung och raffig polisassistent, och Kent blir ett par. När Linda också mördas av seriemördaren, bestämmer han sig för att delta i polisjakten, men då är mycket alldels för sent.

Uppgifterna på disketten talar om exil-tyskar i Sverige som utpressats på uppgifter - det är uppgifter om dem som hämtats ur Stasis hemliga arkiv. Haakes roll får sin förklaring. Gretels uppgifter pekar ut en person i Göteborg som utpressaren.


Det största av alla äventyr


1492 seglar Columbus västerut för att hitta en ny vägtill Indien. Med ombord finns den unge munken Pedro Gucci som får med och upptäcka Amerika. Med på skeppen finns också en mördare och Pedro Gucci måste avslöja vem det är för att inte skeppen ska gå under och besättningen dö. "Det störta av alla äventyr" är en deckar och äventyrsberättelse för ungdomar och präglas av Peter Gissy berättarglädje och historiska insikter.  



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone