Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Under all denna vinter - Arbetsdagboken
Isbn: 978-91-8772-510-4
Publisher: A Nice Noise
Category:
Literary studies
Accessible since: April 2014
Narrator: Negar Naseh
Length: 3 hours 20 minutes

Audiobook

Under all denna vinter - Arbetsdagboken

Under all denna vinter - Arbetsdagboken
Under all denna vinter är en mörk och hypnotisk roman om en dotter och en mor, om spänningen mellan att söka bekräftelse och att vilja vara fri.

Bokens andra del utgörs av en arbetsdagbok i vilken vi får följa författarens skrivprocess. Hur blir en roman till? Hur ser relationen mellan liv, läsande och skrivande ut?  Texten erbjuder en unik inblick i författarvardagen, samtidigt som den dubbelexponerar romanens teman.

Om romanen
Helene har flyttat långt från barndomens skärgårsmiljö till en gård i Västerbottens mellanbygd. Där bor hon tillsammans med sin pojkvän och lever enligt sina egna regler. Det snöar när hennes mor för första gången ska hälsa på. Besöket har föregåtts av intensiva förberedelser men skörheten i Helenes minutiöst uppbyggda tillvaro blir uppenbar när modern sveper in med sina självklara anspråk på världen och på sin dotter. Samvaron blir påfrestande och Helenes försök att ställa allt tillrätta blir alltmer desperata. 

Om författaren och uppläsaren

Negar Naseh (f. 1984) är uppvuxen i Uppsala och studerar till läkare. Negar debuterar som författare och uppläsare med Under all denna vinter, en roman och en tillhörande arbetsdagbok där hon reflekterar kring sin egen skrivprocess.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone