Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Madonnan i Notre-Dame
Isbn: 978-91-8764-817-5
Förlag: Sekwa förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2014

E-bok

Madonnan i Notre-Dame

"De måste förstå att de ska lämna Jungfru Maria i fred, att hon är ett föredöme för oss alla, att hon är den främsta bland kvinnor "

Dagen efter det årliga firandet av Jungfru Maria i Notre-Dame hittas en vacker ung kvinna, helt klädd i vitt, död på en av kyrkans bänkar. Den unga åklagaren Claire Kauffman leder utredningen, där alla misstankar snart pekar mot en fanatiskt religiös man som kallas den blonda ängeln. Men en av Notre-Dames präster anar att den unge mannen är ett villospår, och påbörjar en privat utredning inom kyrkans väggar. Genom målande miljöbeskrivningar av den gotiska katedralen förvandlas Notre-Dame till en egen karaktär i denna väl mottagna debut. Mellan stenväggarna vävs intrigen tät kring den brokiga skara som besöker kyrkan. Alla är misstänkta: präster som städare, turister och parisbor, liksom de hemlösa som huserar i katedralens skuggor.

Alexis Ragougneau, född 1973, skrev flera pjäser för teatern innan han debuterade som författare med "Madonnan i Notre-Dame". Han har tidigare jobbat i den parisiska katedral där boken utspelar sig.

"En ögonblicklig förälskelse. En fantastisk och briljant debut. [...] Ett perfekt lagt pussel." TÉLÉMATIN

"En trollbindande första deckare." MARIE-FRANCE

"Utredningen dyker ner i huvudkaraktärernas smärtsamma förflutna, avmaskerar roller och genomskådar fasader, pendlar mellan mörker och ljus. Stilen är skarp, humorn subtil." TÉLÉRAMA


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone