Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Blodig höst
Isbn: 978-91-8700-789-7
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Noveller
Tillgänglig sedan: augusti 2015

E-bok

Blodig höst

År 2014 utlyste Bokförlaget Langenskiöld en novelltävling med temat ”höst”, där barn och unga mellan 10 och 15 år uppmandes att skicka in sina berättelser. Av de många bidrag som kom in valdes tre fantasifulla, spännande och skickligt författade favoriter ut. Vi är mycket stolta över att få presentera dem här.

Blodiga fötter och blöta kinder: Ett obehagligt mysterium tar sin början när Alexa råkar få syn på en svartklädd man med bloddrypande sopsäck i händerna. Och inte blir det bättre när rena hot dyker upp i brevlådan och Alexa får höra att hennes pojkväns farbror är försvunnen. Hur ska detta klaras upp?

En odödlig och naturlig kärlek: I åttahundra år har ett en stor och ståtlig ek stått mitt på ett fält, omgiven av lönnar, björkar och andra skönheter. Men människorna har hela tiden något i görningen; hugger de inte ner skogen förorenar de luften och gör det svårt för träden att andas. Och det fruktade dödsljuset …

Bortbytt: Carmen har i hela sitt fjortonåriga liv inbillat sig att hon är som vilken tjej som helst. Men en dag ser hon en suddig gestalt med kniv och hämndlystet ansiktsuttryck luta sig över bästa kompisen Amy. Lika snabbt som den dök upp är den borta – och hon verkar vara den enda som lagt märke till den. Carmen kanske inte är så vanlig som hon trott.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone