Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för USA:s historia
Isbn: 978-91-7545-160-2
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: december 2015

E-bok

USA:s historia

Ett modernt standardverk om USA:s historia!
»Lennart Pehrson har lyckats att göra ett utmärkt urval med tonvikt på avgörande händelser i landets historia … Han lyckas att utifrån det omfattande historiska materialet på ett utmärkt sätt förklara politiska motsättningar och förändringar samt koppla skeenden till betydelsefulla personer. Boken som är lättläst, väl genomarbetad och strukturerad.« Bibliotekstjänst
Världens supermakt. Politiskt, militärt, ekonomiskt och kulturellt. De beslut som fattas i USA får omedelbart konsekvenser i Sverige och i övriga världen.
Journalisten och utrikeskorrespondenten Lennart Pehrson har under lång tid rapporterat från denna supermakt. Nu har han skrivit en bok som länge saknats på den svenska marknaden: ett modernt och översiktligt standardverk om USA:s historia. I USA:s historia förs vi tillbaka till tiden för den amerikanska republikens födelse. Vad som följde var inte okomplicerat demokratiska reformer, fördrivningen av ursprungsbefolkningen, kampen mot slaveriet, inbördeskriget, den moderna kapitalismen.
Lennart Pehrsons skildring följer den dramatiska och betydelsefulla utvecklingen, från USA:s självständighet och mer än två sekel framåt. Boken ger en viktig och klargörande bakgrund till utvecklingen i dagens USA.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone