Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia
Isbn: 978-91-9822-196-1
Förlag: Skabetti Books and Agency AB
Kategori:
Matlagning, mat & dryck Historia
Tillgänglig sedan: september 2016

E-bok

Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia

Och så åt de också - har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen:Årets Kokbok, på måltidsakademins årliga prisutdelning.Boken tilldelas priset i kategorin "årets gastronomiska anekdotpris".

Historien är full av människor som gått sin egen väg och stakat ut sitt eget öde. Med en syn på omvärlden som inte följer standardramarna har de alltid valt den mindre befolkade stigen - den som kan leda dig vilse, men också ta dig till palatset med de gömda rikedomarna.

Robbe Eriksson berättar här, i sin debutbok om livsöden, historier och karriärer som inte låter sig naglas fast i konventioner och likriktning. Här får du träffa vitt skilda personer som Jan Stenbeck, Lasse-Maja, Stig Bergling och Karl XII bland andra.Historierna knyts samman genom bokens gemensamma nämnare: maten de åt, och drycken som hörde till. Allt från Jan Stenbecks vida omtalade brakluncher till Johnny Bodes vidlyftiga skaldjursfrossande och whiskydrickande. Här får du menyerna och recepten som gör att du kan äta som de sanna originalen.

Maträtterna och dryckestipsen är komponerade av Riki Simic och David Mortimer-Hawkins, två av de tre författarna bakom succéboken "Fotbollskokboken 2x45 minuter

".Det här är en bok som gång på gång får dig att inse att verkligheten inte bara kan överträffa dikten; den tar ut svängarna på sätt som ingen skulle tro vara sant, om det inte de facto hade hänt.Här ger också TV-profilen och kokboksförfattaren Edward Blom ögonblicksbilder om tidsepoker, människor, mat och fenomen. Tillsammans med maten och historierna ger han huvudpersonerna liv och ytterligare dimensioner.
När du väl börjat läsa kommer du inte sluta att fascineras.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone