Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för George W. Bush : Det amerikanska presidentvalet 2000 (Bok 1)
Isbn: 978-91-7581-077-5
Förlag: FramSteget Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: mars 2017

E-bok

George W. Bush : Det amerikanska presidentvalet 2000 (Bok 1)

En bok om USA:s fyrtiotredje president George W. Bush och hans väg till Vita huset i presidentvalet år 2000.

-------
"Ronie har skrivit en bok som med humor och finess både visar politikens allvar och människan bakom, George W Bush"
/ Filip Lamperud, poddpratare

-------
Ronie Berggrens bok om George W. Bush går på ett lättläst sätt på djupet i hur det kom sig att George W. Bush blev USA:s president. Vi får följa med till GWB:s hemstat Texas och tiden som guvernör och resan fram till valsegern över Al Gore. Ronie Berggren bidrar till att komplettera den stundtals endimensionella bild av president George W. Bush som förmedlats. För alla som är intresserade av USA eller internationell politik är detta måsteläsning."
/ Pelle Zackrisson, journalist

-------
Ronie Berggren erbjuder med sin bokserie om George W. Bush någonting som är helt unikt - en positiv syn på president Bush. Han förklarar också på ett pedagogiskt och underhållande vis hur amerikanska presidentval går till för en svensk publik. En mycket intressant första del i hans bokserie om USA:s 43:e president, som rekommenderas till alla som är intresserade av USA, politik och/eller nutidshistorien.
/ Johan R. Honkainen Gyllenspetz "A Swede Speaks", politisk kommentator/youtuber

-------
Ronie Berggren har i sin bok George W. Bush – USA:s fyrtiotredje president rest tillbaka i sin tidsmaskin till år 2000. I den här boken serveras vi de politiska turerna, opinionsskiftningarna, ränksmideriet och strategierna bakom det amerikanska presidentvalet som till slut gav Bush presidentposten. Vi bekantar oss med det amerikanska valsystemets snåriga processer, får en djupare förståelse för den amerikanska kulturen och lär känna huvudpersonen på ett för svenskar helt nytt sätt.

I Berggrens kronologi blandas nutidshistoria med humoristiska och allvarliga minnen från presidentkampanjen samt en hel del mediekritik. Utöver den upplysning boken bidrar med, borde den också fungera som en påminnelse till våra medier. Det är hög tid att att betrakta omvärlden i allmänhet och USA i synnerhet, med mer nyanserade glasögon än vad som var fallet när George W. Bush blev amerikanernas val. Den som läser Ronie Berggrens bok förstår varför.
/ Katarina Folmer



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone