Jump to content
The library informs: Nu kan du låna 5 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Hjärnan på 30 sekunder
Isbn: 978-91-7617-707-5
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Science
Accessible since: May 2017

E-book

Hjärnan på 30 sekunder

Är det hjärnkemi som styr alla våra handlingar? Tror du att amygdala och hippocampus är märkliga sjöodjur? Vad kan MRT-undersökningar berätta för oss? Kan du förklara varför det inte fungerar att kittla sig själv? De mest spännande resultaten av flera hundra års hjärnforskning presenteras här på ett lättfattligt sätt och ger dig underlag till många intressanta middagssamtal.

Hjärnan på 30 sekunder är det snabbaste sättet att lära sig mer om vad som händer inuti våra huvuden. Ledande experter på området förklarar de 50 mest tankeväckande teorierna inom neuro- vetenskapen på en halv minut - utan något annat till hjälp än två sidor, 300 ord och en bild. Lär dig mer om hur nätverken med över 90 miljarder nervceller samarbetar inom områden som perception, handlingar, kognition och känslor. Utforska sambandet mellan hjärnan och personligheten, och vad hjärnan sysslar med när du sover. Boken är illustrerad med tankeväckande bilder och innehåller porträtt av neurovetenskapens pionjärer - allt för att stimulera dina små grå celler.

Bokens redaktör Anil Seth är professor i kognitiv och komputationell neurovetenskap och en av grundarna till Sackler Centre for Consciousness Science vid University of Sussex, England. Han har publicerat över 100 akademiska rapporter och texter, har föreläst och skrivit om neurovetenskap för en bred publik och hans forskning har uppmärksammats i bl.a. Guardian och New Scientist.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone