Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna
Isbn: 978-91-7545-594-5
Publisher: Historiska media
Category:
Memoirs & Biography Art, music, theatre, film
Accessible since: June 2017
Narrator: Figge Norling
Length: 11 hours 51 minutes

Audiobook

Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna

Pink Floyd har sålt över 100 miljoner album och uppträtt inför miljontals människor. Trots detta har de enskilda medlemmarna förblivit förvånansvärt anonyma.
Bengt Liljegren presenterar här den nakna och inte alltid så smickrande historien om Pink Floyd från starten som coverband 1965 till den bejublade återföreningen vid Live 8-galan 2005 inför två miljarder tv-tittare.
Och det är en story som rymmer långt mer än bara konstnärliga landvinningar: Den destruktiva rivaliteten mellan den diktatoriske basisten Roger Waters och den flegmatiske gitarristen David Gilmour. De nedtystade turerna om hur organisten Richard Wright sparkades ur bandet, men ändå fortsatte att medverka på konserterna. I berättelsens fokus står kulthjälten Syd Barretts gripande öde. Sångaren och låtskrivaren som blev den psykedeliska rörelsens ikon: vacker, genialisk, men redan kort efter genombrottet sparkad ur gruppen och förklarad psykiskt otillräknelig.
Med en musikers sakkunskap och en historikers precision skildras gruppens spännande och kontroversiella historia av Bengt Liljegren – välkänd författare till biografier om Adolf Hitler och Karl XII och tidigare medlem i legendariska rockband som Garbochock och Underjordiska Lyxorkestern.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone