Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Jakten på den försvunna skatten : Så blev Sverige ett skatteparadis för de rika
Isbn: 978-91-7441-653-4
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Samhälle & politik Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Jakten på den försvunna skatten : Så blev Sverige ett skatteparadis för de rika

Många hyser föreställningen att Sverige är ett högskatteland, ett näst intill socialistiskt snäll-samhälle där vi tar från de rika och ger till de fattiga. Men sanningen är att det var länge sedan Sverige var ett av världens mest utjämnande välfärdsländer. Nu kännetecknas i stället svensk skattepolitik av sin generositet mot de allra rikaste. När amerikanska skattesänkarlobbyn listar de förmånligaste länderna för storföretag och investerare att placera sina pengar i, toppar Sverige listan tillsammans med länder som Nya Zeeland och Schweiz.

Så hur gick det till när Sverige blev ett skatteparadis för de rika? Hur lyckades politikerna avveckla arvs-och förmögenhetsskatt och samtidigt behålla en av världens högsta skatter för låg-och medelinkomsttagare? Och vad händer med den svenska välfärden när de som har mest betalar allt mindre?

I Jakten på den försvunna skatten berättar journalisten Erik Sandberg historien om hur det svenska skattesystemet byggdes om. Sandberg ger läsaren en populärvetenskaplig översikt av aktuell ekonomisk forskning och en introduktion till debatten i andra länder. Med engagemang och kunnighet lyckas Sandberg skriva något så ovanligt som en överraskande äventyrsbok om svensk skattepolitik.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone