Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Den siste väktaren
Isbn: 978-91-7697-514-5
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2018

E-bok

Den siste väktaren

”Han kan vara en spion!” Riddaren skakade om Max en extra gång. ”Aj! Nej, så är det inte alls, jag är varken novis eller spion, jag …”
Riddaren gav honom en rungande örfil som fick det att ringa i öronen.

Max och Maries äventyr fortsätter, nu i 1100-talets Acre. Här möter de korsfarare, saracener och två av historiens mest mytomspunna ledare, Saladin och Rikard Lejonhjärta, när de söker efter Salomos försvunna tempel i den heliga staden Jerusalem.
Svårlösta gåtor, dödsfällor, lönnmördare och ohederliga riddare är bara några av farorna de ställs inför. Nu inser tvillingarna också att de hamnat mitt i kampen för någonting större: mänsklighetens överlevnad. Men varför just Max och Marie? Och varför tidsresor? Och vem är den mystiske mannen i tornet? En mörk och dödlig fiende avtecknas i framtiden, och för att ha en chans att överleva är de tvungna att hitta det mytiska templet. Men bara en person vet vägen dit – den siste väktaren …

Den siste väktaren är andra delen i barn- och ungdomsserien Tidsväktarna om syskonen Max och Marie som upptäcker att de kan resa i tiden. Den kombinerar historiska platser och personer med underhållning, action och dramatiska tidsvändningar i en spännande science fiction.

Leif och Mats träffades första gången på en fotbollsresa, och för att använda en klyscha sa det klick. Förutom ett obotligt intresse för komedigruppen Monty Python är båda mycket intresserade av historia, och var överens om att det saknades historisk spänningslitteratur för barn. Fantasy och science fiction i all ära, men böcker med avstamp i vår egen historia var det värre ställt med. De är lika på många sätt, men också olika, vilket innebär att de utmanar varandras idéer tills de kommer till ett ännu bättre slutresultat som de inte hade kunnat nå på egen hand.


Det blir en resa full av intriger, politiskt rävspel och skattsökeri. Max, Marie och Amanda riskerar livet under ökenfärder, politiska förhandlingar och ihopfallande tempelväggar. /…/
Den siste väktaren är en välskriven ungdomsroman av Leif Jacobsen och Mats Lerneby där spänningen snabbt stegras och där den historiska miljön och detaljerna skapar en genomtänkt länk mellan dåtid, nutid och framtid. Boken är den andra delen i en serie och slutet är upplagt för en fortsättning.

BTJ-häftet nr 24, 2018, Lektör Sofia Malmberg



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone