Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Pojken som följer sin skugga
Isbn: 978-91-7557-762-3
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 15+
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Pojken som följer sin skugga

Memos första möte med Amanda väcker något hos honom. Men vart tar drömmarna vägen i förorten? Memo tillbringar sina dagar i förortens betong. Föräldrarna vill att han ska studera vid universitetet och sedan gifta sig med en flicka från den kurdiska hembyn. Livet i Sverige blev inte som de tänkt sig. Alla möjligheter har bleknat och kvar finns bara hoppet om att Memo ska leda familjen mot en ljusare framtid.
När Memo blir förälskad i Amanda förändras allt. Föräldrarna anklagar honom för att överge deras kultur och Memo ställs inför ett ultimatum – familjen eller Amanda. Memo vill inte välja, men vad händer om han går emot sin familj?
Samtidigt kallar kompisarna honom svikare och förorten brinner.

Pojken som följer sin skuggaär en fängslande relationsroman om utanförskap, integration och kärlek som sträcker sig långt över gränserna. En berättelse om att bryta sig loss.

 

KADIR MERAL, född 1978, kom till Sverige från Turkiet på 90-talet till Dalarna. Han tog en kandidatexamen i statskunskap och en gymnasielärarexamen i Uppsala och efter 15 år i läraryrket arbetar han idag med integrationsfrågor, stand-up och skriver krönikor. Inspirationen till boken kommer från egna upplevelser. Han bor i Kungälv utanför Göteborg med fru och två barn.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone