Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Patriarkatet får inte festa med oss: berättelsen om festivalen Statement
Isbn: 978-91-8803-542-4
Publisher: Teg Publishing
Category:
Memoirs & Biography Humour Art, music, theatre, film
Accessible since: May 2019
Narrator:
Emma Knyckare
Ina Lundström
Length: 3 hours 58 minutes

Audiobook

Patriarkatet får inte festa med oss: berättelsen om festivalen Statement

Hur sker förändring? Jo, genom att någon får nog, drabbas av hybris och agerar. Fler ansluter sig. Det bildas en grupp, och en rörelse börjar ta form. Och sedan blir saker kanske aldrig mer desamma igen.

Sommaren 2017 präglades nyhetsrapporteringen av sexuella övergrepp och ofredanden på festivaler. En kväll fick komikern Emma Knyckare nog och skrev en fylletweet som protest. Denna tweet blev startskottet för Statement Festival världens första festival enbart för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Mot alla odds skapade hon tillsammans med en hårt slitande ideell förening en helt unik festival på mindre än ett år.

Men Statement var så mycket mer än en festival. Den var också en kärleksfull manifestation under en tid då maktrelationer ifrågasattes och omdanades i grunden. Festivalen har uppmärksammats stort i medier över hela världen och har vunnit flera priser.

Patriarkatet får inte festa med oss är ett tidsdokument över en särskild händelse. Men boken är också en rolig och konkret handbok, full med tips och idéer för den som vill förändra världen genom ett kulturevenemang. För att nå förändring krävs mod, pannben, sammanhållning och pepp. Men det går!

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone