Jump to content
The library informs: Tillfällig höjning: Du kan nu låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Gretas historia: Ingen är för liten för att göra något stort
Isbn: 978-91-7861-860-6
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Memoirs & Biography Children's books
Accessible since: July 2019
Narrator: Ella Schartner
Length: 1 hour 43 minutes

Audiobook

Gretas historia: Ingen är för liten för att göra något stort

För att vara en sensommarmorgon i Stockholm var den 20 augusti 2018 extremt varm. På nyheterna kunde man höra att temperaturerna de senaste månaderna varit ovanligt höga och att skogsbränder härjade runt om i Sverige. Den dagen inledde den då femtonåriga Greta Thunberg sin strejk framför riksdagen: Vi kan inte vänta längre, politikerna måste göra något för att rädda miljön.

Förbered er på en historia om hopp, mod och övertygelse. Detta är berättelsen om Greta Thunberg, men också om många andra barn över hela världen som trotsar vuxenvärldens ointresse och bristande engagemang och kämpar för en bättre framtid. Man är aldrig för liten för att göra skillnad.

Greta Thunberg, född 2003, är miljöaktivist. I augusti 2018 strejkade hon från skolan och satte sig framför riksdagshuset för att uppmana politikerna att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen. Hennes initiativ spred sig långt utanför Sveriges gränser och inspirerade ungdomar världen över. Greta har deltagit, och dessutom talat, på FN:s klimatkonferens i Katowice och Världsekonomiskt forum i Davos. Hon är nominerad till Nobels fredspris 2019 och hon slutar inte att kämpa för vår planets överlevnad.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone