Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Vinter i Madrid
Isbn: 978-91-9857-040-3
Förlag: Saturn förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Vinter i Madrid

1940, året efter det spanska inbördeskrigets slut, ligger Madrid i ruiner, folket svälter, hundratusentals människor dör i ohyggliga tvångsarbetsläger eller faller offer för vågen av massavrättningar under Franco-regimens första brutala år. Och det är fortfarande osäkert om Franco ska ansluta sig till Hitlers frammarsch genom Europa eller hålla det utarmade Spanien utanför kriget.
I detta läge anländer Harry Brett till Madrid, en krigsskadad veteran som något motvilligt har låtit sig övertalas av den brittiska säkerhetstjänsten att spionera på en gammal skolkamrat, Sandy Forsyth, som nu är verksam som en skum affärsman i Madrid. Medan Harry stegvis vinner Sandys förtroende har Sandys flickvän, Barbara Clare, fått kontakt med en person som avslöjar att hennes tidigare stora kärlek, Bernie Piper, befinner sig i ett av Francos arbetsläger. Som hängiven kommunist hade Bernie anslutit sig till de internationella brigaderna och snart rapporterats saknad och med största sannolikhet död. I all hemlighet planerar nu Barbara att med hjälp av sin kontakt få ut Bernie ur lägret, medan Sandy och Harry blir indragna i ett politiskt drama som på den högsta nivån utspelas mellan den brittiska ambassadören och Franco.
Vinter i Madrid är en omskakande och oförglömlig skildring av krigstidens Spanien, och samtidigt en gripande kärlekshistoria. Med precision drivs den mångfacetterade handlingen obönhörligt framåt mot en in i det sista dimhöljd avgrund. Sansoms internationella succé har blivit en klassiker som nu äntligen når svenska läsare.

C J Sansom, född 1952, tog sin doktorsexamen i historia vid Birminghams universitet och arbetade senare som jurist innan han blev författare på heltid. Han hade redan publicerat en rad historiska prisbelönade spänningsromaner när Vinter i Madrid kom ut 2006.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone