Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Kvantbiologi : En expedition till vetenskapens frontlinjer
Isbn: 978-91-7773-025-5
Förlag: Fri Tanke Förlag
Kategori:
Naturvetenskap Biologi
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Kvantbiologi : En expedition till vetenskapens frontlinjer

Det mest komplexa och fascinerande fenomenet som förekommer i vårt kända universum är Livet, levande materia. Även i vår tid av kloning och syntetisk biologi så kvarstår ett otroligt faktum: Ingen har någonsin skapat något levande ur död materia. Liv är fortfarande det enda sättet att skapa liv.

Saknar vi fortfarande en avgörande komponent i berättelsen om livets uppkomst?

Kvantbiologi ger ett helt nytt perspektiv på den levande världens grundläggande dynamik. Jim al-Khalili och Johnjoe McFadden kombinerar egna erfarenheter i forskningens framkant med en enastående förmåga att pedagogiskt förklara forskningens frontlinjer.

Här avslöjas att den avgörande ingrediensen kan vara kvantmekanisk: Kvantfysiken kan vara den saknade pusselbiten i livets mysterium.

Varje kapitel i Kvantbiologi utgår från någon av naturens märkliga under: Hur vet flyttfåglar vart de ska? Hur känner vi egentligen doften av en ros? Hur kan våra gener kopiera sig själva med så stor precision?

Al-Khalili och McFadden förmedlar spänningen i det explosiva forskningsfältet kvantbiologi, och guidar läsaren genom de nya upptäckter som avlöst varandra de senaste åren. De visar på de potentiellt revolutionerande användningsområdena, samtidigt som författarna ger inblickar i det största mysteriet av alla: vad är liv? Och visar att livet finns till i kvantbiologin.

Detta är kvantfysik på riktigt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone