Jump to content
The library informs: Nu kan du låna 5 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Sanningen om terrakottakrigarna
Isbn: 978-87-2627-448-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
History
Accessible since: November 2019
Narrator: Håkan Mohede
Length: 23 minutes

Audiobook

Sanningen om terrakottakrigarna

Mer än 40 år efter upptäckten av Terrakottaarmén är den fortfarande en källa till nya fynd, stora mysterier och konfliktfyllda diskussioner.

Våren 1974 gräver sex bönder en brunn i en fruktträdgård vid sluttningen av berget Li, intill den forntida huvudstaden Xi’an i Kina. Här hittar de ett huvud gjort i bränd lera och strax därefter kroppen till en soldat. En grupp arkeologer skickas dit för att undersöka fyndet. På detta slumpartade sätt dyker en av de största skatterna genom tiderna upp – tusentals terrakottakrigare i verklig storlek, skapade som en andlig armé till den första kejsaren, mannen som enade Kina 221 f.Kr., vars oöppnade grav ligger en kilometer därifrån.

Krigarna är emellertid bara halva historien. Andra skatter i brons och sten fortsatte dyka upp, samt skelett i mängder, ständigt överraskande utmaningar för arkeologerna – hur mycket mer skulle de hitta om de fortsatte att gräva? Var idén till soldaterna i naturlig storlek bara kinesisk? Eller var den kanske grekisk?

HISTORIA är en serie om historiska händelser och personer som har fängslat och intresserat oss i generationer. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i historiens mest omtalade företeelser och ögonblick. 

Ursprungligen publicerad av Orage.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone