Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för SAS och operationerna på D-dagen
Isbn: 978-87-2627-449-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: december 2019
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 28 minuter

Ljudbok

SAS och operationerna på D-dagen

När Operation Overlord inleddes släpptes SAS över Frankrike med order om att skapa förvirring, förstöra tåglinjer och döda tyskar.
David Stirling fick i september 1942 lov att utöka SAS och utnämnde sin bror Bill till befälhavare över andra regementet. Bill var äldst av fem barn och fyra år äldre än David. Syskonen hade ungefär samma militära bakgrund (Scots Guards kommandogrupp), men de hade mycket olika personligheter. Trots detta var bröderna eniga om hur SAS skulle formeras i strid, och efter att David tillfångatogs i januari 1943 blev Bill än mer besluten att följa de riktlinjer hans bror hade satt upp när han 1941 planerade hur specialstyrkorna skulle operera bakom fiendens linjer i norr. Vad var brödernas plan för hur SAS skulle formeras i strid? Och vilka konsekvenser fick det? Vad hände egentligen under operationerna på D-dagen?

Ursprungligen publicerad av Orage.

HISTORIA är en serie om historiska händelser och personer som har fängslat och intresserat oss i generationer. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i historiens mest omtalade företeelser och ögonblick.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone