Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Den jag vill vara
Isbn: 978-91-7825-484-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Den jag vill vara

Joel vaknar upp i en cell hos polisen. Han har ingen aning om hur han hamnat här. Det är inte första gången det händer, hans liv är fullt av tunga droger. Men den här gången är han riktigt illa ute. Joel döms till fängelse för mordförsök på en polis. I fängelset är det tufft. Här gäller det att överleva eller gå under. Det känns ibland som hans liv är slut. Men skulle det istället kunna vara början på något nytt? Något bättre?

Lina Stolz skriver om det svåra i att möta sig själv och erkänna vem man är. Och ännu svårare – försöka bli den man vill vara. Den jag vill vara ger en unik inblick i hur en ung människa som hamnat snett i livet kan hitta styrkan inom sig att börja om. Boken är delvis baserad på autentiska upplevelser.

Lina Stoltz bor i Luleå, Norrbotten med man och två döttrar. Hon är utbildad lärare i svenska, engelska och religion från åk 3 till gymnasiet. Hon debuterade 1998 och har sedan dess skrivit flera böcker för barn och ungdom. Hon har också skrivit pjäser och varit med i Vid dagens slut och Tankar för dagen i radions P1och En bok en författare i SVT.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone