Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Krigarhjärta - sista ronden
Isbn: 978-91-7825-500-9
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Krigarhjärta - sista ronden

Siddy borde söka in till gymnasiet, tänka på sin framtid. Men i stället hänger han med sina kompisar på Berget, de röker och dricker. När han är hög och berusad glömmer han saknaden efter sin pappa en stund. Men en händelse på Berget får Siddy att önska sig något mer av livet. Och när han introduceras till MMA och träffar Lucy, ser han för första gången en väg tillbaka till sig själv. Men han vill inte svika kompisarna, och när han hamnar mitt i en uppgörelse riskerar han plötsligt att förlora allt.

I Krigarhjärta – Sista ronden hittar en arg ung man en väg ut ur sin ilska och frustration genom MMA. Det är en berättelse som många unga kan känn igen sig i och hämta styrka ur. Jali Madi Susso har tränat kampsport sedan han var 16 år och på ett trovärdigt sätt skildrar han en sport som vi annars inte möter i ungdomslitteraturen så ofta. Jali Madi Susso debuterade 2019 med tre kritikerrosade bilderböcker för yngre barn. Namnet Jali betyder griot. Griot kallas västafrikanska historieberättare och musiker. Han är född i Stockholm, men känner sig lika hemma i Gambia.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone