Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Blueprint : Hur dna ritar om vår psykologi
Isbn: 978-91-2782-694-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: februari 2020

E-bok

Blueprint : Hur dna ritar om vår psykologi

Sagt om boken:

"Oerhört solid och läsvärd. Blueprint är lika utmanade som underhållande om den mänskliga biologins mest intressanta fråga: om vi är resultatet av vårt arv eller miljö." Anders Hansen, läkare och författare

Vårt DNA utgör själva den ritning som gör oss till dem vi är. Konsekvenserna för våra liv för barnuppfostran, utbildningssystemet och samhället är enorma. Men ändå är det bara en föraning av framtiden: att kunna förutse psykiska problem och styrkor med hjälp av vårt DNA. Vi befinner oss nu vid den vändpunkt där genetiken förändrar psykologin och dess betydelse för våra liv. Vår framtid stavas DNA.

Blueprint summerar många års forskning om genetik och sambandet med psykologiska egenskaper, och Robert Plomin beskriver bättre än någon annan det genombrott som skett de senaste åren. Han utforskar på djupet en av samtidens stora frågeställningar: arvets kontra miljöns betydelse för individen.

Robert Plomin är psykolog och beteendegenetiker, född 1948 i Chicago och verksam som professor vid Kings College i London.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone