Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Öppna dörrar
Isbn: 978-87-2641-334-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Öppna dörrar

Året är 1943 och Dag har precis debuterat som författare. Han är introvert till sin läggning och har tidigare inte haft någon kontakt med den litterära världen, vilken med tiden öppnar sig för honom. Han lämnar sitt trygga liv och reser till Stockholm där han möter andra författare och engagerar sig i såväl politiska som kulturella frågor. Han går igenom personliga misslyckanden samtidigt som han växer som människa; han vidgar sitt perspektiv och får erfarenheter som inspirerar till nya böcker.

Öppna dörrar är fortsättningen på Sivar Arnérs självbiografi som inleddes med Där är han och Vilken kämpe. Tillsammans utgör de ett gripande personligt dokument förenat med idédebatt och samhällsanalys.


Sivar Arnér, född 1909, var en svensk författare och dramatiker. Han debuterade 1943 och kom att bli betraktad som en av 1940-talets ledande svenska prosaister. I flera av hans verk finns drag av mysticism på samma gång som de kännetecknas av en utpräglad psykologisk realism. En återkommande tematik berör främlingsskap inför världen och hans karaktärer tycks ofta drabbade av disharmoni. Arnérs litterära stil har beskrivits som ordknapp och expressiv.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone