Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär
Isbn: 978-91-2782-840-7
Publisher: NoK Akademisk
Category:
Education Psychology
Accessible since: May 2020
Narrator: Janne Modin
Length: 5 hours 11 minutes

Audiobook

Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär

I Torkel Klingbergs bok Hjärna, gener och jävlar anamma, får vi fascinerande inblickar i ny forskning om barns lärande och motivation. Förståelse för matematik och läsning är inget vi människor föds med. I samspel mellan gener och miljö omformas barnets hjärna och gör plats för de nya kunskaperna. Barn är inte bra eller dåliga på att lära sig att läsa eller räkna – de är snabba eller långsamma.

Hjärna, gener och jävlar anamma visar bland annat hur intensiv, digitaliserad träning på matematik kan öka sexåringars kunskapsnivåer med upp till 15 procent. Torkel Klingberg beskriver också olika typer av motivation. En form av motivation som har visat sig vara särskilt viktig för att nå sina utvecklingsmål är »grit«, ett slags »jävlar anamma«. Barn behöver ett eget driv för att inte ge upp när de stöter på motgångar.

"En fascinerande populärvetenskaplig bok som på ett ganska enkelt sätt beskriver avancerad forskning. Hjärna, gener & jävlar anamma är intressant för både lärare och föräldrar att läsa, bland annat om hur man kan träna upp arbetsminne och matematisk förmåga."

Marianne Ericson, BTJ-häftet, BTJ-häftet nr 24, 2016


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone