Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Kvinnan som gick över elden
Isbn: 978-91-8629-398-7
Förlag: Blue Publishing
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Kvinnan som gick över elden

»Bödeln tog ett kraftigt grepp om Olurs magra arm. Avgörandets stund var nu kommen. Karen visste inte om hon tordes titta eller inte, men för att ge sin mor stöd valde hon att söka ögonkontakt.«

Kvinnan som gick över elden är en nervkittlande historisk thriller som utspelar sig år 1618 i det då danska Halland. I en klassisk tvekamp möts sockenprästen och den knipsluga gamla kvinnan Olur Henriksdotter. Hon har med stor framgång botat åtskilliga sjukdomar i sina dar, men i sina kurer använder hon till prästerskapets stora förtret även ting som kyrkan ser som vidskepelse och trolldom.
Byskvallret vittnar om att Olur har en mörkare sida, och när olyckor och elände plötsligt drabbar såväl prästen som andra i byn riktas misstankarna genast mot den kloka kvinnan.
Sockenprästen, stärkt av kung Christian IV:s nyutkomna förordning mot häxeri och trolldom, bedriver ett korståg mot ogudaktig­heten i bygden och gör sitt yttersta för att få Olur fälld. Olyckliga sammanträffanden som som ser ut att vara graverande bevis för kvinnans ondska dyker plötsligt upp. Olur trängs in i ett hörn och alla förväntar sig att häxbålet snart skall flamma.

Romanen är inspirerad av autentiska rättsfall, och med en osviklig känsla för historiska detaljer väcker författaren 1600-talets människor och deras tankevärld till liv.
Andreas Karlsson är född 1973 och arbetar till vardags som ingenjör. Han har tidigare givit ut tolv faktaböcker om 1600-talet tillsammans med sin syster Anna Karlsson. Genom mångåriga arkivstudier har författaren fått en djup inblick i 1600-talets liv, leverne och tankevärld – något som genomsyrar hela denna spännande och fantasieggande roman.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone