Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Från barnhem till rampljus
Isbn: 978-91-8918-561-6
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2020
Uppläsare: Sebastian Karlsson
Length: 5 timmar 27 minuter

Ljudbok

Från barnhem till rampljus

"En svart mamba!" ryter expeditionsledaren till. Deltagarna stannar genast. Laurentsio, som färdas i rullstol, förstår att en flykt kommer vara omöjlig om mamban väljer att attackera. Så börjar denna gripande berättelse om Laurentsio Pettersson, som blev känd för en bred publik genom sitt deltagande i realityserien Mot alla odds, där tio svenskar med olika funktionsnedsättning vandrade 150 mil genom Afrika.

Laurentsios historia börjar dock tidigare, på ett barnhem i 1980-talets Rumänien dit han blev lämnad eftersom han inte passade in i Ceau?escus samhällsvision som ansåg att barn med funktionsnedsättning var Guds straff för synder som föräldrarna begått. Förhållandena var kärva och hårda, de anställda på barnhemmen var där inte på grund av deras utbildning eller vilja att arbeta med barn i svårigheter, utan som ett straff för dem att ha misskött sig på kollektiven i landet.

I denna gripande berättelse får vi följa Laurentsio på hans exceptionella resa från bortglömt barnhemsbarn i Rumänien till friheten i Sverige. Det är en inspirerande bok om kampen för att kunna hålla i en penna och använda sina fötter, om jakten på olympiska guld och vägen till den första stora filmrollen. Och om sökandet efter Laurentsios biologiska familj.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone