Jump to content
The library informs: Tillfällig höjning: Du kan nu låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Blodröd våg
Isbn: 978-91-7829-840-2
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2020
Narrator: Ludvig Josephson
Length: 13 hours 36 minutes

Audiobook

Blodröd våg

Efter flera år i Scotland Yards tjänst har kriminalkommissarie John Madden dragit sig tillbaka. Tillsammans med hustrun Helen och deras två barn lever han ett stillsamt liv på landet i det fridfulla Surrey. Men minnena från hans svåraste fall sommaren 1921 då en psykopatisk krigsveteran satte skräck i en hel landsända gör sig fortfarande påminda då och då.

När den tolvåriga Alice Bridge försvinner och en omfattande skallgångskedja sätts igång för att hitta henne blir Madden den som bokstavligen snubblar över hennes svårt sargade lik. Och när ytterligare en mördad flicka återfinns kort därefter kan han inte låta bli att delta i jakten på den skyldige. Men det gäller att slå till fort – mördaren kommer inte att vänta länge på sitt nästa offer.

"Blodröd våg" är en tät och välskriven berättelse, fylld av minnesvärda karaktärer, som utspelar sig vid en tidpunkt då mörka krafter börjar sprida sig i Europa. Rennie Airths första bok om kriminalkommissarie John Madden, "Mörkrets flod", belönades med det prestigefyllda franska deckarpriset Le Grand Prix de Littérature Policière.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone