Jump to content
The library informs: Tillfällig höjning: Du kan nu låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Det stora pensionsrånet: Miljardsvindeln i Falcon Funds
Isbn: 978-91-7995-172-6
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: October 2020
Narrator: Carl Jacobson
Length: 10 hours 35 minutes

Audiobook

Det stora pensionsrånet: Miljardsvindeln i Falcon Funds

Emil Amir Ingmanson har kört flera företag i botten, gjort personlig konkurs och försörjer sig på att lura folk genom telefonförsäljning. Efter ett fängelsestraff för narkotikabrott bestämmer sig Ingmanson för att ge sig in på den svenska premiepensionsmarknaden. Där hittar han en guldåder.

Med oseriösa och olagliga försäljningsmetoder bygger Ingmanson upp premiepensionsfonderna Falcon Funds i skatteparadiset Malta. Han och hans kumpaner kommer över 2,3 miljarder kronor av det svenska folkets pensionspengar – och mjölkar omedelbart fonderna på hundratals miljoner kronor. Pengarna går till sportbilar, överdådiga våningar utomlands och ett liv i lyx.

Trots mängder av varningstecken står svenska myndigheter handfallna. Männen bakom Falcon Funds är hela tiden steget före. Fram till att en liten grupp tjänstemän på Pensionsmyndigheten en dag får nog …

"Det stora pensionsrånet" är historien om hur 800 miljoner kronor stals från svenska pensionssparare, och hur det gick till när Sveriges största ekobrott avslöjades.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone