Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Brottsplatsundersökaren
Isbn: 978-87-2670-150-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Samhälle & politik Historia True Crime
Tillgänglig sedan: december 2020
Uppläsare: Dan Kandell
Length: 10 timmar 15 minuter

Ljudbok

Brottsplatsundersökaren

Vad är det egentligen som sker under en brottsplatsundersökning? Vad tittar undersökaren särskilt efter? Vilka spår kan fälla och vilka misstag kan begås?
Det finns mängder av böcker i ämnet kriminalhistoria, men desto färre om hur själva polisarbetet går till. I Brottsplatsundersökaren presenteras ett urval svenska brott från olika årtionden, och fokus är just på själva polisarbetet i relation till brottsplatsen. De brott som skildras spänner över ett brett spektrum och avhandlar allt från terrorbrott och brutala mord till narkotikasmuggling och icke-brott.

Urvalet har författaren Petter Inedahl gjort tillsammans med den pensionerade kriminalkommissarien Jan Olsson, en man som sett det mesta under sitt yrkesverksamma liv som polis och som varit delaktig i samtliga berörda utredningar. Vissa av fallen har kommit att bli legendariska inom svensk kriminalhistoria, medan vissa är helt okända.

Petter Inedahl är författare bakom flera uppmärksammade böcker om bl.a. spökhistorier och kriminalhistoria. Han är tidigare känd för Hemsökt Spökerier i Stockholms län (2015), Glömda mord och andra försvunna brott (2016) och Spöklikt (2018).

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone