Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för De vita handskarna
Isbn: 978-87-2678-135-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Noveller Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2020

E-bok

De vita handskarna

Elisabeth Svan har arrangerat en härlig trädgårdsfest med lek i det gröna för barnen, kaffe och tårta i syrénbersån för de vuxna. Men hennes sinnesnärvaro är spänd och hon kan allt annat än att njuta av tillställningen. Det som oroar henne är de två rivalerna, Edvin Falk och Karl Peder Ström, som just nu befinner sig i hennes trädgård och ser snett på varandra. Hon vet att de båda männen sedan en tid förälskat sig i henne och stämningen mellan dem tycks olycksbådande. Plötsligt hörs ett pistolskott och festen stannar upp. En man kommer springandes, hack i häl av en annan beväpnad man. Vad som händer sen ska komma att bli ett outgrundligt mysterium.

Bertil Falks 'De vita handskarna' är en av novellerna i antologin 'Alla tiders brott', skrivna av Novellmästarna (2018).

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone