Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Erik och hans monster
Isbn: 978-91-7987-322-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Erik och hans monster

Den här boken handlar om Erik och några dagar i hans liv. Det är dagar fulla av skräck och hemska monster. En bok bara för den som törs ... Vad sägs om ett spöke när man är ensam hemma, eller en zombie ute i trädgården? Det kan också vara en otäck skräckfilm på bio, eller ett monster under sängen.

Böckerna om Erik är enormt populära. De berättar om allt han råkar ut för, både hemma och i skolan, och det är inte lite. Varje dag är Erik med om något nytt, roligt eller spännande. I denna lite tjockare bok finns fyra tidigare utgivna Erik-böcker samlade. Det är äventyr där Erik möter monster av olika slag. Böckerna som ingår är Erik på spökjakt, Erik ser en zombie, Erik på skräckfilm och Erik blir rädd.

Författaren Torsten Bengtsson är välkänd för sina lättlästa böcker. Han är ofta ute och pratar om dem på skolorna. Då får han alltid frågan ”När kommer nästa bok om Erik?” Hans första bok kom ut år 2002. Sedan dess har han gett ut nästan 70 böcker, både skönlitterära och faktaböcker.

Illustratören Jonas Anderson är en populär serietecknare. Det är många monster och spöken i Jonas bilder, något som hängt med sedan barndomen då hans intresse för monster väcktes. Hans debutbok som han både skrev och illustrerade, handlar om klassiska monster i filmer.

Bibliotekstjänst lovordar båda upphovsmännen: ”En varm och rolig serie som man blir glad av.” och ”Jonas Andersons illustrationer är fartfyllda och speglar personernas känslor på ett bra sätt.”

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone