Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Konspirationsfeber
Isbn: 978-91-7945-704-4
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Samhälle & politik Media & kommunikation
Tillgänglig sedan: juni 2021
Uppläsare: Fredde Granberg
Length: 7 timmar 56 minuter

Ljudbok

Konspirationsfeber

Skapades coronaviruset på uppdrag av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett kinesiskt eller amerikanskt biovapen? Bör skulden läggas på den nya 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff? 

Coronapandemin har inte bara orsakat död, isolering och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorier började spridas i sociala medier. Snart satte de också avtryck i verkligheten: mobilmaster stacks i brand, folk vägrade följa restriktionerna de smittades och dog, pandemiförnekare protesterade på gatorna och vaccinationsviljan minskade. I USA blev Donald Trump den främsta spridaren av falska påståenden. De handlade inte bara om pandemin, utan om lite av varje, i synnerhet om presidentvalet, något som slutade i en attack mot demokratin. 

Hur kan folk tro på grundlösa konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna? I Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationsteorierna präglat det senaste året samt hur detta hänt även under tidigare pandemier. Kanske är det något med kriser som gör att människor söker svaren i det dolda, att de drabbas av konspirationsfeber?


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone