Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för De röda cirklarna
Isbn: 978-91-8023-397-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2021

E-bok

De röda cirklarna

De röda cirklarna är namnet på Sherlock Holmes-sällskapet i Stockholm. Ulla Trenter deltar på ett möte där Kristina Vingård, barnbarn till Arthur Conan Doyles svenska barnsköterska, är inbjuden som gäst. Hon har med sig en bok från mormodern, och i marginalerna ser det ut som att ingen mindre än Conan Doyle gjort anteckningar.
Boken säljs på en auktion i sällskapets Djursholmsvilla, där ett av rummen inretts som en exakt kopia av Holmes och Dr Watsons vardagsrum. Köparen är en främling från New York som måste telegrafera efter pengar. Just när det verkar som att han försvunnit utan att betala hittas han död — inne i Sherlock-rummet. Och boken är spårlöst försvunnen…

ULLA TRENTER [1936–2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla Trenter var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone