Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Med rullstol i grönsakshissen : om hopp och optimism i en tid av förlust och utsatthet
Isbn: 978-91-7634-352-4
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Med rullstol i grönsakshissen : om hopp och optimism i en tid av förlust och utsatthet

Med humor och optimism berättar företagskvinnan som blev gravt funktionsnedsatt om sitt möte med samhället och vården.
- Är man inte "normal? finns man inte ?

Denna bok handlar om Marie Hav Lundkvists resa från aktiv gående företagskvinna till rullande gravt funktionsnedsatt, där hon möter ett samhälle och en vård som inte någon av oss "friska" kan föreställa oss. Från 2010 och framåt har Marie successivt förlorat sin muskelkraft i ben, armar, händer och delvis i rygg och nacke. Hon är i dag också gravt hörselskadad och förmågan att läsa och skriva som förr är även påverkad.

Marie har en progredierande genetisk muskel- och nervsjukdom som ligger på cellnivå. Troligen är detta en medfödd sällsynt mitokondriell sjukdom. Alla provsvar är ännu inte helt kartlagda men som experterna ser det i dag finns det inte någon bromsmedicin för denna typ av genetiska sjukdomar. Marie fortsätter att ta prover för att få svar på ännu fler varför i denna nedbrytande sjukdom.

Trots en total förändring av sin livssituation på bara några få år har Marie behållit en otroligt stark livskraft. Att hon inte ger upp och har förmågan att vända denna livsförödande situation till att hitta positiva lösningar och betrakta tillvaron med en stor portion humor kommer vi läsare snart att se prov på.

Med illustratören Robert Källgrens (http://www.kallgren.nu/ härliga, inlevelserika bilder som sällskap tar Marie oss med på sin resa och sina möten med samhället och vården, allt med glimten i ögat. Allvaret går inte att bortse från men Maries förmåga att återberätta sina erfarenheter leder till både skratt och eftertanke på ett sätt som berör.

Denna bok väcker funderingar hos oss alla och Marie ger oss en inblick i samhällets och vårdens ofta bristande förmåga att möta en människa i en tid av förlust och stor utsatthet.

Marie har Hopp och Optimism som motto och kallar sig Hopptimisten. Läs mer om Marie på hennes hemsida: www.hopptimisten.com


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone