Jump to content
The library informs: Du kan låna 7 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Förmöget folk
Isbn: 978-91-7781-379-8
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: December 2021

E-book

Förmöget folk

Första delen i Forsyte-sagan

Berättelsen om den högre medelklassfamiljen Forsyte, inte helt olik författarens egen, utspelar sig i England under åren 1886-1920. Dess medlemmar, ständigt medvetna om sin status som nyrika, håller hårt på den viktorianska överklassens konventioner och har utvecklat ett utstuderat kotteri, trots att de knappt alls har någon sympati för varandra.
I den inledande delen Förmöget folk börjar äktenskapet mellan Soames Forsyte och hans fru, den undersköna Irene, att krackelera. Soames strävan efter att äga saker - där Irene är kronjuvelen i hans samling - får hans svartsjuka att kulminera. Samtidigt har June Forsyte förlovat sig med den idérika men penninglösa arkitekten Philip Bossiney, en person som blir allt viktigare i Irenes liv.
I svensk översättning av Agnes Byström-Lindhagen.

JOHN GALSWORTHY [1867-1933] var en engelsk författare, dramatiker och Nobelpristagare i litteratur. Galsworthy kom från en välbärgad familj och studerade juridik vid universitetet i Oxford. Efter sin examen arbetade han med familjens transportföretag och träffade under en av sina resor Joseph Conrad, som kom att bli en nära vän. Mest känd är John Galsworthy för sin romansvit om familjen Forsyte, en berättelse som även gjorde stor succé när den producerades som tv-serie av BBC.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone