Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen
Isbn: 978-91-8019-534-8
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Art, music, theatre, film
Accessible since: January 2022
Narrator: Fredrik Berling
Length: 1 hour 9 minutes

Audiobook

Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen

Över jul och nyår 1967 visade Sveriges Television den numera klassiska ungdomsthrillern Kullamannen – en tv-serie som kommit att älskas av flera generationer, även i bokform. I ”Skuggor över Kullaberg” återbesöker vi inspelningsplatserna, möter såväl skaparna av serien som skådespelarna och får en inblick i vad det var som lågbakom Kullamannens storhet. En tv-serie som fortfarande lockar nya, unga tittare och dessutom hålls levande genom en livaktig Facebookgrupp.
I eboksversionen ingår även ett bonusmaterial bestående av intervjuer med regissören och några av tv-seriens skådespelare.
I Stupidobiblioteket samlas texter om de okända och bortglömda delarna ur nöjeshistorien. Kärleksfulla porträtt av udda och excentriska artister, och skildringar av en äldre tids populärkultur, som idag kan framstå som besynnerlig och apart. Texterna är nostalgiska återblickar, fulla av överraskande anekdoter, men sätter också in företeelserna i sina historiska sammanhang. Texten har tidigare publicerats i "Kapten Stofils årsbok" (2012).

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone