Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget
Isbn: 978-91-6423-486-5
Publisher: Piratförlaget
Category:
Society & Culture Economics & Business
Accessible since: March 2022
Length: 8 hours 19 minutes

Audiobook

Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget

"Sverigevänner lyfter fram internets betydelse bättre än något annat jag läst i ämnet ...oklanderlig, undersökande journalistik ..."

Expressen  

 

"Jag spår att Jonathan Lundberg snart är en av landets mest inflytelserika journalister. Läs hans bok "Sverigevänner" så förstårni varför." 

Patrik Lundberg, journalist och författare

På internet rasar ett krig.

I en skyttegrav ligger Sverigedemokraterna. I den andra ligger mångkultur, feminism och hbtq-frågor. Och kriget går i en tydlig riktning.

För att förstå SD:s framgångar på internet måste man se nätkriget utifrån dess soldater. Då framträder ett kulturkrig mellan konservativa och liberaler, där internet bara är verktyget. Det är ett slag om svenskarnas uppmärksamhet, som sträcker sig långt bortom Facebook, Instagram och Youtube.

Och i mitten av kriget står Sverige.

Lyckas den konservativa rörelsen krossa bilden av Sverige som en liberal utopi, öppnar de dörren för en politisk högersväng som kommer få effekter långt framåt i tiden. 

Sverigevänner är berättelsen om hur Sverigedemokraterna erövrade internet. Utifrån intervjuer med sverigedemokrater, forskare och journalister kartläggs det svenska nätkriget för första gången.

Jonathan Lundberg är journalist och författare med fokus på hur ny teknik förändrar politiken och kulturen. Utöver Sverigevänner har han gett utboken Från världskrig till nätkrig, om internets historia.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone