Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Mönstersökare
Isbn: 978-91-8913-917-6
Förlag: Fri Tanke Förlag
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Mönstersökare

Sedan urminnes tider har vi människor försökt att förstå världen genom att se mönster och strukturer i tillvaron. Denna förmåga bör ha utvecklats någon gång för 70 000-100 000 år sedan och lär vara unik för vår art.

Hos autistiska personer är denna förmåga att särskilja och systematisera extra känslig. Al var en pojke som tidigt visade en förmåga att systematisera och uppfinna nya saker. Som 12-åring läste han Newton och under tonåren skulle han sedan ta fram sina första vetenskapliga patent och bli en berömd uppfinnare. Jonah är en annan pojke som har sett mönster tydligare än andra barn. Men för honom har hans unika förmåga isolerat honom från världen och gjort livet till en svår kamp.

Mönstersökare handlar om Al och Jonah och människans vilja att förstå och systematisera. Den handlar om hur förmågan att söka mönster har varit avgörande för vår utveckling. Och varför vi måste se autistiska personers läggning som en möjlighet istället för ett hinder.

Simon Baron-Cohen är professor i Cambridge och anses vara en av världens främsta forskare inom autism, som han har studerat i trettiofem år. Mönstersökare har redan nått en stor publik och håller på att översättas till flera språk.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone