Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Maffiabröder
Isbn: 978-91-8023-642-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: maj 2022
Uppläsare: Carl Greder
Length: 10 timmar 52 minuter

Ljudbok

Maffiabröder

Bästsäljaren bakom storfilmen

»Fullkomligt uppslukande rakt igenom.« New York Times

»Den bästa bok som skrivits om organiserad brottslighet.« Cosmopolitan


Redan som tolvåring vet Henry Hill hur man äger världen – genom att bli en person att räkna med inom maffian, en maffiabroder. När han vägrar samarbeta med polisen vinner han förtroende från två ledande figurer i New Jerseys undre värld. Paul Vario och Jimmy Burke arbetar för familjen Lucchese, en av de fem mäktiga familjer som utgör maffian i New York-området. Henry Hill knyts till verksamheten, som består av en rad kriminella aktiviteter: pengatvätt, droghandel, hasardspel, utpressning och mord.
Maffiabröder är bästsäljaren som låg till grund för Martin Scorseses storfilm Goodfellas med Robert De Niro och Ray Liotta i huvudrollerna. Kriminalreportern Nicholas Pileggis sanna redogörelse för Henry Hills liv är klassisk och högklassig true crime som skildrar maffialivet från insidan.

NICHOLAS PILEGGI [f. 1933] är en amerikansk författare, producent och manusförfattare. Mest känd är han för boken Maffiabröder [Wiseguy: Life in a Mafia Family, 1986] som blev filmen Goodfellas. Filmmanuset gav Pileggi en Oscarsnominering.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone