Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris
Isbn: 978-91-8023-634-8
Publisher: Modernista
Category:
Economics & Business
Accessible since: June 2022
Narrator: Carl Greder
Length: 10 hours 33 minutes

Audiobook

The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris

Den sanna historien om århundradets finanskris

»Ingen skriver bättre om siffror och pengar än Michael Lewis.« Jan Gradvall, DI


När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden blev allmänt känd 2008 hade den egentligen redan pågått ett bra tag i det dolda. Den verkliga historien började nämligen på bisarra marknader, dit solljuset inte nådde och där tillsynsmyndigheterna inte ville befinna sig. Marknader där skygga genier och särlingar överlistade hela finansmarknaden och tjänade enorma summor på amerikaner som inte kunde betala sina skulder. De insiktsfulla personer som förstod vad som hände, eller kanske hände, var paralyserade av hopp och rädsla. Hur som helst sa de ingenting.
Michael Lewis skriver en uppslukande, karaktärsdriven berättelse, full av indignation och svart humor. Utifrån en handfull osannolika, verkligt osannolika hjältar, skapar Lewis en berättelse som än en gång bevisar att han är en av de skarpaste och mest underhållande skildrarna av vår tid.
I översättning av Stefan Lindgren.

MICHAEL LEWIS är den storsäljande författaren till The Big Short, Bluffpoker [Liar’s Poker] och Flash Boys: Uppror på Wall Street. 2015 kom filmversionen av The Big Short – med Brad Pitt och Christian Bale i två av rollerna – som gjorde stor succé på bio och vann en rad priser, bland annat en Oscar i kategorin Bästa manus efter förlaga. Michael Lewis bor i Berkeley i Kalifornien med hustru och tre barn.

»Michael Lewis använder skickligt sina intervjuobjekts berättelser för att skildra girigheten, idiotierna och hycklerierna i ett system som helt uppenbart är i behov av vuxen övervakning.« New York Times

»Jag läser Lewis av samma skäl som jag tittar på Tiger Woods. Jag kommer aldrig att spela på samma nivå, men det är bra att då och då bli påmind om hur genialitet ser ut.« Malcolm Gladwell, New York Times Book Review

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone