Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Blodspakten
Isbn: 978-91-2717-791-8
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Olof Wretling
Length: 5 timmar 8 minuter

Ljudbok

Blodspakten

Nattkorpen är den första delen i serien om Månvind & Hoff, en hisnande spännande trilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

På resan från Stockholm upptäcker Mika att Valdemar är mer illa däran än hon har förstått. Tänk om han dör ifrån henne nu? Väl framme vid Gilles gods misstas de för poliser från Uppsala som av någon anledning kallats till godset. Mika spelar med för att vinna tid. Men vem eller vad är det som stryker runt godset om nätterna och gör så att alla dörrar hålls låsta? Och var gömmer sig fröken Månvind, Mikas mamma? Det blir en strapatsrik färd i jakten på Mikas ursprung.

Detta är den fjärde boken i serien Månvind & Hoff. Första delen "Nattkorpen" tilldelades Augustpriset för årets bästa barnbok 2021 och  vann tillsammans med del två "Tjuvdrottningen" Crimetime Award för årets bästa barndeckare.


Sagt om "Nattkorpen":

”De mustiga, myllrande Stockholmsskildringarna levandegör en svunnen tid och väcker pockande frågor om personligt ansvar och begränsande samhällsstrukturer.” Augustpriset 2021, ur juryns motivering.

 ”Engagerande sträckläsning på högsta nivå.” Crimetime Award

”Ett jättefint och starkt världsbygge samt två riktigt spännande och komplexa huvudpersoner.” Johanna Lindbäck, Expressen

”Så fängslande att den faktiskt inte går att släppa. /.../en bit osande, levande historia. /.../Allt det där liksom stiger upp från sidorna som en smocka av gestaltning.” Stina Nylén, Göteborgs-Posten

”En ovanlig och begåvad barndeckare.”Lotta Olsson, Dagens Nyheter


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone