Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Underbarnet
Isbn: 978-91-7795-543-6
Förlag: Bokförlaget Polaris
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: juli 2022

E-bok

Underbarnet

En tryckande varm höstnatt hittas en flicka drivande ute till havs i en båt tillsammans med en kniv och två blodiga nallar. Misstankar väcks om att flickan kan ha tagit livet av sin egen mamma. För Nora Wagner som får i uppdrag att utreda fallet är det tydligt att flickan bär på mörka hemligheter, men är hon skyldig till det hon anklagas för?

Samtidigt kämpar en man för sitt liv i den iskalla vårvinden på klipporna vid Godahoppsudden i Sydafrika. Han vet att de som jagar honom inte skulle tveka att mörda. Han måste överleva och ta sig till andra sidan jorden för att återförenas med sitt barn. 

När polisen får information om ett omfattande attentat mot en klimatkonferens dras Nora in i en kamp mot klockan i stadens katakomber. Snart upptäcker hon att allt hänger ihop. Till slut vet hon inte om hon kan lita på någon, inte ens sin närmaste chef. Nora och flickan hamnar i en jakt på liv och död.  

Underbarnet är en spänningsroman som handlar om hur övertygelse kan växla till fanatism och om att sanningen kan visa sig vara en ren lögn. Det är den andra boken om polisen Nora Wagner.

Johan Ripås är SVT:s utrikeskorrespondent i Afrika. Underbarnet är hans femte bok.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone